Виза в Финляндию

Фiнляндiя

Документи, необхідні для подачі в Консульство Фінляндії для відкриття візи:

1) АКУРАТНИЙ дійсний закордоний паспорт/проїздний документ дитини, термін дії якого перевищує терміни поїздки мінімум на 4 місяці, з наявністю 2 вільних сторінок для візи і місцем для штампів. Не приймаються продовженні паспорти (паспорту повинно бути не більше 10 років);

Починаючи з 5 років обов'язкова наявність фотографії дитини в паспорті батьків (якщо дитина вписана). У випадку коли дитина вписана в паспорт одного з батьків, в паспорті повинно бути як мінімум 4 вільних (чистих) сторінки.

Дітям до 16 років, які вписані в паспорта батьків, віза оформляється також в паспорт. Діти можуть бути вписані в паспорт батьків лише до 16 років. Починаючи з 16 років у дитини має бути окремий проїздний документ.

2) ОРИГІНАЛ другого закордонного паспорта (при наявності) 
3) копії шенген віз за останні 5 років
4) дві кольорові фотографії розміром 3,5 х4,5 (на вписаних дітей також!), якісні, на світлому фоні, 80% обличчя (без посмішки, без окулярів, відкритий лоб і вуха). Не скановані! Фотографії повинні бути не старше 3 місяців!
5) анкета туриста   та   анкета Фінського Консульства
6) копія українського паспорта (всіх сторінок з відмітками і штампами)
7) копія свідоцтва про народження (діти до 18 років) та копія внутрішнього паспорту обох батьків (копія паспорту не потрібна, якщо батьки подорожують разом з дитиною);
8) нотаріально завірена копія (фотокопія) дозволу від батьків якщо дитина до 18 років подорожує без одного або обох батьків.
- У нотаріальному дозволі обов'язково потрібно вказувати терміни і країни поїздки.
- Просимо НЕ передавати оригінал нотаріального дозволу, передавати лише фотокопію. Оригінал дозволу потрібно мати при собі при перетині кордону! 
9) копія українського паспорта спонсора (у випадки фінансування поїздки)
10) матеріальне забезпечення на поїздку:

Для працюючих: оригінал довідки про доходи за останні 6 місяців з розбиттям зарплати по місяцях, з вказанням окладу і посади, термін роботи на даній посаді, підтвердження збереження посади.
ОБОВ'ЯЗКОВО! - ліцензія/свідоцтво про реєстрацію компанії-роботодавця (КРІМ ДЕРЖАВНИХ УСТАНОВ).

Для приватних підприємців: копія свідоцтва про реєстрацію СПД + копія ліцензії/патент СПД (при наявності) + копія звітів СПД, що подаються в ДПІ за останні 2 квартали (з відмітками про отриманні в ДПІ) + документи, які підтверджують доходи за останні мінімум 6 місяців (Наприклад - довідка з банку про залишок коштів на поточному або картковому рахунках)!
- якщо приватний підприємець подає звітність в електроному вигляді, тоді слід надати копії звіти + квитанцію №2 (підтвердження отримання звітів в ДПІ). Всі ці документи роздруковуються з системі електронної звітності.

Для пенсіонерів: копія пенсійного посвідчення, довідка про отриману пенсію за останні мінімум 6 місяців.

Для неповнолітніх (для студентів і школярів): школярі і студенти – довідка з місця навчання, яке підтверджує факт навчання даної особи в даному учбовому закладі, дані відносно курсу/класу і спеціальності. Студентам з 18 років потрібно додатково пред'явити документи, які підтверджують наявність фінансової забезпеченості (наприклад документи батьків/одного з батьків).

Один з батьків надає гарантійний лист про покриття витрат, в довільній формі з особистим підписом (ПРИКЛАД ГАРАНТІЙНОГО ЛИСТА). Не важливо від цього чи батьки подорожують з дитиною.

Якщо дитина подорожує без батьків, потрібно обов'язково пред'явити довідку з роботи (або інший документ, який підтверджує наявність фінансової забезпеченості) хоч б одного з батьків. Такий документ не потрібний якщо дитина подорожує хоч б з одним з батьків.

У разі, коли довідка про доходи на суму менше 18000 грн. (сумарно за 6 місяців) потрібно надати один з наступних документів:
- довідка банку про наявність поточного рахунку, з вказанням дати відкриття, стану рахунку на момент видачі довідки, і виписка відносно останніх мінімум 3 місяців;
- довідка банку про наявність кредитної картки, з вказанням ліміту кредиту і терміну дії картки + копія картки;
- дорожні чеки та квитанція про оплату (копії).
- інші документи, які підтверджують наявність достатніх фінансових коштів для подорожі, перебування в Фінляндії, і повернення.

Примітка:
 - Виписка з депозитного рахунку не приймається.
 - Залишок коштів з розрахунку 50 євро/день перебування за кордоном.
У випадку якщо заявник не має власних фінансових ресурсів (або їх недостатня кількість), його фінансові витрати може гарантувати інша фізична особа (наприклад батьки, діти, чоловік або дружина, співмешканець, брат, або сестра), або юридична особа (працедавець).

У такому випадку особа, яка покриває витрати, надає гарантійний лист про покриття витрат, в довільній формі з особистим підписом (ПРИКЛАД ГАРАНТІЙНОГО ЛИСТА). До гарантійного аркуша фізичної особи потрібно додати документи, які підтверджують наявність доходу, це може бути будь-який з вищезазначених документів.

Також можна до пакету документів додати копії документів, підтверджуючих наявність власності (квартира, машина, земельна ділянка і т.д.). Вищезгадані документи потрібні виключно для підтвердження матеріального забезпечення на поїздку.

ВАЖЛИВО:
Прийом документів починається за 90 днів і закінчується за 14 днів до початку туру.

Інформація про консульства/посольство Фінляндії в Україні:
Посольство Фінляндії в Україні: м.Київ, вул. Стрілецька 14
Телефон: +380 44 2787049,  Факс: +38 044 2782032

Сайт: http://finland.org.ua

Консульський відділ: м.Київ, вул. Стрілецька 14
Телефон: +38044 2787551,  Факс: +38044 2782032

Визы в Финляндию

ПЕРСОНА агентство

Звоните:
(0472) 501 - 047
(063) 810-47-29

Пишите:
persona_t@ukr.net

ICQ:   641 522 386

Skype:  persona_t